Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Korognai János festőművész

Korognai János 1950-ben született Mosonszentpéteren. Gyermekkorát a Szigetköz, a Lassúsodrású-Mosoni-Dunát övező ligetek, erdők, eperfákkal, diófákkal szegélyezett dűlőutak, aprófalvak világa határozta meg. Első mestere Tallós Prohászka István festőművész volt. Művészeti tanulmányit Pécsett végezte.
 
 

Modern európai újtradícionális festészetet szeretnék művelni. A múltban gyökeredző megújításnak, nem lebontásának a híve vagyok. Célom új utak felkutatása az esztétikus ábrázolás területén. Olajfestékkel készítek táblaképeket és vászonképeket. A perspektíva, a fény és színek hármasságában gondolkodom. Jelenleg egyfajta posztimpresszionista festőiséget szeretnék expresszív fényhatásokkal párosítani. Egyedi, nem hagyományos festőeszközzel dolgozom, alla prima, előrajzolás nélkül. Festményeim faktúrája pasztózusos és plasztikus, a formákat fazettás felületkezeléssel hangsúlyozom és igyekszem a modern színelmélet eredményeit alkalmazni.

Korognai János festőművész festményei:
Korognai János: Bakonyi patak


Korognai János:Dunai táj


Korognai János:Megriadt lovak

A Zebegényi és Mártéy Művészeti szabadiskolák kurzusait többször elvégezte, többek között Hincz Gyula festőművész, Végvári Lajos művészettörténész irányítása mellett. Alkotásai fő témaköre a hazai táj. Az alkotás számára örömforrás, képei hangulata mindezt igazolja.


Korognai János: Patak napfényben


Korognai János:Vizpart….


Korognai János:Szelek szárnyán…………

 Rendszeresen részt vettem megyei és országos pályázatokon. Többször díjazták alkotásaimat. Képeim megtalálhatók hazai galériákban és eljutottak Európába a Távol Keletre és az Egyesült Államokba is.


Az európai festészet életképességében bízom és ez ad hitet a munkámhoz.
„A modern művészet extrém jellege a drogokban gyökeredzik. Engem nem vonz a leépülés. A tiszta művészet érdekel”                                                    Kor ognai János
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

7634 pécs

(wittner istván, 2014.07.10 09:25)

örülök, hogy megtaláltam a képeit ! gratulálok, élmény számomra a képeinek látványa. kár, hogy nem lehet kissé kinagyítani, hogy a faktúrában is lehessen gyönyörködni.
Kívánom,hogy a múzsa örökre költözzön be a műtermébe. Pistabácsi