Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kortárs festők.(2)REIGL JUDIT kortárs festő

A konok festőnő REIGL JUDIT ■ 84 éves ■ Franciaországban él ■ Festőművész ■ Az egyetlen magyar származású kortárs festő a Tate Modern gyűjteményében
 
 


Reigl Judit 1923-ban született Kapuváron. 1941 és 1946 között Szőnyi István növendéke a budapesti Képzőművészeti Főiskolán. 1946-ban két éves római ösztöndíjjal érkezett Olaszországba, ahonnan a  megváltozott magyar politikai viszonyok miatt 1948-ban haza kellett térnie. 1950-ben többszöri próbálkozás után sikerült Franciaországba jutnia, ahol azóta is él és dolgozik.Robbanás, 1956.Reigl Judit: Hasonlíthatatlan gyönyör1956 és 59 között a Galerie Kléber több kiállítást is szentel Reiglnek. 1957-ben ugyanitt Jackson Pollock, Sam Francis, Wols és Hartung állítanak ki közösen, mint az absztrakt festészet kiemelkedő képviselői. A hatvanas évek közepére Reigl az európai absztrakt expresszionista művészet fontos képviselőjévé válik.

REIGL Judit:Écriture en masse (Tömbírás)

REIGL Judit: Hermetikus tűz

Őszintesége és soha meg nem alkuvása a művészet eredeti, talán egyedül álló alakjává teszik. A képeit létrehozó energia fél évszázaddal létrejöttük után is ugyanolyan erővel és frissességgel hat a befogadóra, mint megszületésükkor, bizonyítva, hogy a valódi művészet mindig aktuális és időtlen.
REIGL Judit: Guano
REIGL Judit: Az ember

REIGL Judit:„Hasonlíthatatlan gyönyör”

A világhírű művész munkái nem csak Párizsban, de Londonban a Tate Modernben és New Yorkban a Metropolitan Múzeumban is láthatóak....................
 (Reigl Judit)sans titere


Reigl Judit festőművész mára a legjelentősebb magyar származású kortárs festőként tartják számon világszerte, New Yorktól Párizsig, Londontól Montrealig a legfontosabb kortárs múzeumokban megtalálhatóak alkotásai.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szurdoki.judit@freemail.hu

(szurdoki judit, 2013.01.14 11:38)

K.Béla

Reigl Judit elérhetőségéhez szeretnék hozzájutni. Üdv:Sz. Judit