Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Reisz Ilona:Festömüvész.

REISZ ILONA (1960.)Festőművész. 1997-től foglalkozom festészettel. Autodidakta módon képezem magam. Java részt portrékat készítek, ez áll hozzám a legközelebb. Ujjheggyel festek, nagyon kevés ecset használatával. Szeretem érinteni a festéket s vele a képet. 1997 óta tagja vagyok az Országos Képző- és Iparművészeti Társaságnak, és a Tolnai „Bárka” Művészegyesületnek.
 
 
REISZ ILONA (1960.)Festömüvész.

1960-n születtem a mérleg jegyében. 1997-ben kezdtem el foglalkozni a festészettel.
Autodidakta módon képeztem magam. Képről-képre jöttem rá a technikai megoldásokra. Példaképem Rembrandt a nagy holland festő. Sötét háttérből előbukkanó, kifejező arcok teljesen magukkal ragadtak. Mindig a tökéletesre törekszem.

Portréi:


REISZ ILONA:A vén huncut.


REISZ ILONA:Dali……..


REISZ ILONA:Fáradtan………  


                 REISZ ILONA: Leonardo DiCaprio


. A tökéletesre való törekvés hozta meg, hogy képeim egyre jobbak lettek. Munkásságom során számos olyan festmény készült, amit ujjheggyel készítettem, nagyon kevés ecset használatával. Látszik a képek textúráján. Pl. Dali, Lázár Ervin, Erdélyi pipás stb.

Tájképei is elismerésre méltók……….

REISZ ILONA:NagyszékelyREISZ ILONA:Vízpart télen


REISZ ILONA:Nyárest

. Talán nem is készült úgy festményem, amibe ne nyúltam volna kézzel. Szeretem érinteni a készülő festményt, színekkel formázom, simogatom, mint egy szobrász.

A virágcsendéletei meg egyszerüen lenyügözik az embert................

NÉZZÉTEK CSAK...........REISZ ILONA:Liliom

REISZ ILONA:Virágcsendélet………


REISZ ILONA:Nyári virág………


Fontos számomra, hogy művészeti csoportokhoz tartozzam. Tagja vagyok a Tolnai Bárka Művészeti Szalonnak és az Országos Képző –és Iparművészeti Társaságnak. E két csoport művészeivel számos csoportos kiállítson szerepeltem. Pályázatokon általában részt veszek, ami számomra egy megmérettetés. A zsűri döntésére mindig kíváncsi vagyok.
Ezek az események megerősítik bennem, hogy talán jó irányba haladok.


"Boldogok azok, akik észreveszik a szépet olyan helyeken, ahol mások semmit sem látnak. Minden szép, csak jól kell tudni nézni."
(Pissarro)
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

4080 Hajdúnánás, Mikes Kelemen utca 20.

(Nagy Balázs, 2010.12.12 12:00)

Reisz Ilona, nyugodtan kimerem jelenteni, őstehetség.Arckép festményei talán legjobbak az országban.Magát az érzelmet át tudja ültetni munkájába.A képei nem merev arcok halmaza, hanem megelevenednek, s ilyenkor döbben rá az ember, hogy egy mekkora nagyság. Sokkal többet érdemelne elismerésben mit kap.
Balázs