Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Reisz Tamás: festő.

Művészeti tanulmányait Budapesten végezte, ahol művésztanárai Benedek György Kossuth-díjas festőművész és Kirschmályer Károly szobrászművész voltak. Reisz Tamás technikájára jellemző a sokszínűség, kipróbálta a metszetek minden fajtáját.
 
 

Reisz Tamás simontornyai festőművész

Reisz Tamás 1950-ben született Mernyén (Somogygeszti). Simontornyán él és alkot.
Reisz Tamás technikájára jellemző a sokszínűség, kipróbálta a metszetek minden fajtáját. Az utóbbi években akvarelljeivel, pasztellképeivel varázsolta el az érdeklődő közönséget, de az olajfestészethez sem maradt hűtlen.
A termékeny alkotók közé tartozik.Reisz Tamás :Téli fák


Reisz Tamás :Gemenc..........
Reisz Tamás :Kisszékelyi udvarbelső

Kedvenc témája a táj. Szívesen festi a vizek, mocsarak, vízpartok világát. Szereti a színek tükröződését a víz felületén. A pillanatnyi hangulatok, benyomások, a fények következetes megfogalmazása jellemző képeire.Reisz Tamás :Alkony a parton……Reisz Tamás :Fadd, Duna

Magyarázatra nem szoruló, önmagukban is sokatmondó, nyugalmat, harmóniát árasztó tájképeit nézve magunk is a természet részévé válhatunk. Átérezhetjük az egyes évszakok hangulatát, csodálhatjuk a felhők, az erdők, a mezők szépségét.
Reisz Tamás :Romos ház..............

Reisz Tamás :Dunaszekcsői kút ……..

Az alföldi tanyákat, a pusztát idéző festmények egyszerűségükkel varázsolnak el bennünket. Az utcarészleteket, régi házakat ábrázoló képeken felismerhetjük közeli környezetünk, városunk sokszor megjárt utcáit, nevezetességeit, a szomszédos falvak parasztházait, lebontásra ítélt, ódon épületeit, melyeket cselekménymentesen, mint dokumentumot örökít meg az utókor számára.Reisz Tamás :Őszi csendélet…..


Reisz Tamás :Csendélet az ablakban

Látásmódjára jellemző, hogy ami mellett mások elmennek, Ő meglátja benne a szépet és képpé formálja azt.Bár csendéletet, portrét is találhatunk munkái közt, igazából a tájképek alkotása jellemzi piktúráját.


És végül………………Reisz Tamás :Téli fa………….

Alapító tagja a Képző- és Iparművészek Országos Szövetségének (Országos Képző- és Iparművészeti Társaság), valamint a Tolna megyei Bárka Művészeti Szalonnak.A művészetet kedvelő közönség az elmúlt évtizedekben 60 kiállításon ismerhette meg műveit. Munkái messze eljutottak a világba, itthon megtalálhatók közintézményekben, könyvillusztrációk, falinaptárok, grafikák formájában.
                                                                                                                            (Szíjártó Krisztina)
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

b.alaj@kabelnet.hu

(BA-L, 2012.10.01 14:32)

El-Ra-gadó Té-MA-VÁL-A'SZ-tás-OK(ozatai) ...