Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Robert Rauschenberg 1925. október 22. – 2008. május 12.) amerikai művész
Robert Rauschenberg 1925. október 22. – 2008. május 12.) amerikai művész volt, aki az 1950-es években vezető egyénisége volt az absztrakt expresszionizmus hegemóniájának átalakulásában, melynek helyét a végül a pop art vette át.
Robert Rauschenberg (1925-2008)
Portré a művész............
„Általában addig dolgozom egy adott irányban, amíg meg nem tanulom, akkor abbahagyom. Amikor unni kezdek, vagy megértek valamit – ezeket a szavakat felcserélhetően használom – már másra éhezem. Sokan megpróbálnak kigondolni ideákat. Én nem így működöm. Inkább elfogadom azokat az ellenállhatatlan lehetőségeket, amelyeket nem tudok ignorálni. Bármit alkotsz az sérti valaki más esztétikáját. Úgy gondolom, hogy vagy művésznek születtél, vagy nem. Nem tudtam volna megtanulni. És azt remélem, hogy sohasem fogom megtanulni, mert a tudás megerősíti a korlátaidat.”


Robert Rauschenberg: Dead 82   Rauschenberg: Lovaglás BikesNASA Apollo-misszió ............NASA Művészeti Program 1962.........Robert Rauschenberg: a szeretet csontvázak

Föld napja.........

Sikeres, világhírű művész volt, sok intelligens, tehetséges baráttal, szeretőkkel mindkét nemből. Munkái a világ leghíresebb múzeumainak és magángyűjteményeinek kincsei.Monogram...........Összeszerelt fém.............
és végül:


Robert Rauschenberg Török fürdő

Robert Rauschenberg amerikai művész 2008. május 12-én floridai otthonában, 82 éves korában meghalt. Saját szavait idézve mondhatnánk azt is, hogy megunta, megértette ezt az életét, ezért abbahagyta, hogy más alakban és funkcióban folytassa az örök körforgást.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.